filmfrossarna.blogg.se

2016-09-21
15:51:38

Förförd (Mon Roi)

Regi Maïwenn

Frankrike

Drama

2015

Filmen tävlade i Cannes 2015 och Emmanuelle Bercot vann priset för bästa kvinnliga skådespelerska.

 

Tony (Emmanuelle Bercot) är en kvinna med kantstött självförtroende – första maken har varit skicklig att ta ned henne – när hon träffar drömkillen Georgio, spelad av den karismatiske Vincent Cassel.

Han har allt: utseende, charm, pengar och kontakter. Lite för bra för att vara sann. Vilket åskådaren ganska snart inser, men inte Tony som får gå igenom en lång tillnyktringsprocess innan blicken klarnar. För att understryka sjukdomstillståndet börjar filmen med en skidolycka där Tony skadar benet. Därefter korsklipper regissören mellan kärlekshistorien och rehabiliteringen på ett konvalescenthem vid havet – Tony börjar i rullstol och slutar med att stå på egna darriga ben.

Men det tar ett gott tag innan hon genomskådar Georgios tomma skal och lyckas ta sig ur något som närmast kan beskrivas som ett medberoende till en missbrukare. Det är inte utan att man kommer att tänka på hur den beryktade KI-läkaren Paolo Macchiarini sol-och-vårade den stackars BBC-producenten Benita Alexander även om den här förförelsen inte ligger på samma höga nivå.

 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: